Технологии за контрол

Контрол за смяна на гумата (RTM) и визуален индикатор за сходимост (VAI)

Стартирайте видеото

Контрол за смяна на гумата (RTM)

  • Контролът за смяна на гумата (RTM) предупреждава потребителя кога гумата е износена и трябва да бъде сменена. Надписът „Replacement Tire Monitor“ е изписан три пъти по периферното ребро на новата гума. Точно преди протекторът да достигне минималната дълбочина, указвана от лентите за износване (TWI), надписът се променя на „Replace Tyre“ (Смени гумата).


Визуален индикатор за сходимост (VAI)

  • Визуалният индикатор за сходимост (VAI) позволява на потребителя да провери реглажа на предния и задния мост, за да избегне неравномерно износване на гумите. Индикаторът VAI е разположен на три места по периферията на гумата посредством две допълнителни ламели (с дълбочина на протектора 1,6 мм) на срещуположните раменни блокове на гумата. Ако ламелите на VAI се износват по различен начин (например едната страна повече от другата), това може да означава, че е налице неправилна геометрия на окачването.

  • Това помага на потребителя да намали вероятността за преждевременно износване на гумата и същевременно дава на Вас търговска възможност да предоставите клиентско обслужване и услуга за реглаж на преден и заден мост.

От 1915 г.
General Tire. Марка на Continental.