General Tire снабдява с гуми Mercedes-Benz G-Class

Хановер, октомври 2017 г.

Mercedes G 300 съобразени с General Tire Grabber AT² в Грац.

  • Mercedes G 300 съобразени с General Tire Grabber AT² в Грац.
  • Доставчиците засилват off-road сцеплението и обезпечават управлението на пътя  

Хановер, октомври 2017 г. С мигновен ефект, марката General Tire – с американското й наследство, ще снабдява с гуми Mercedes-Benz G-клас. Неотдавна германският автомобилен производител подобри всички теренни автомобили Grabber AT² с размери LT 265/75 R 16, съответстващи на G-клас. След като тези гуми бяха подобрени за използването им като оригинално оборудване, сега те могат да бъдат поръчани и чрез дистрибуторите на Mercedes на пазара на смяна на гуми.

 

Mercedes-Benz G-клас е един от най-известните и мощни off-road автомобили, поради което се очакват големи заявки за тези гуми: максимално сцепление върху камениста, песъчлива и кална настилка; опции за безопасно управление на пътя и високо устойчиви характеристики на и извън пътя. „За марката General Tire това подобрение е особено специален знак за качество”, заяви Матиас Барц, мениджър по развитието в General Tire за региона EMEA. „Mercedes-Benz неизменно поставя летвата високо с оглед на изискванията към гумите – както по отношение на оригиналното оборудване, така и на сегмента „смяна на гумите”. Като компания с богато наследство в производството на гуми 4x4, можем да покажем повече от век опит в разработването на устойчиви гуми със силно сцепление, чийто стандарт за качество сега впечатли и един от водещите европейски производители на off-road автомобили.”

 

Grabber AT² демонстрира силата си върху регулярни и недовършени настилки, както и при off-road използване: Нейната високо устойчива структура бе разработена, имайки се предвид и трите приложения. Ход с пет странични жлеба, при което силната страна блокира изпъкналата; предлага максимално сцепление и ниско ниво на шума. Същевременно тя е разработена така, че Grabber AT² да може да осигури силно сцепление върху груб и неравен терен. Подсилените канали правят управлението стабилно и осигуряват висок километраж, особено в областта на „рамото” на гумата, което поема натиска върху настилката и управляващите маневри. Независимо от голямата дълбочина на грайфера от 13.5 мм, новата структура на грайфера на гумата й осигурява устойчивост при силна повреда върху остра настилка. Тройната им конструкция и изключително устойчивите странични страни гарантират на тези гуми безопасното и стабилно експлоатиране дори върху каменна настилка.

Контакт
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires
Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

От 1915 г.
General Tire. Марка на Continental.