Портфолиото от летни гуми на General Tire: широка гама от размери, налични за автомобили, джипове и микробуси

Хановер, 3 април 2017 г.

Марката General Tire предлага голямо портфолио, съобразено с европейския пазар. С два модела летни гуми за автомобили, шест модела гуми за нормални пътища и за офроуд за автомобили 4 x 4 и джипове, специален модел за малки търговски автомобили и микробуси и нов модел всесезонни гуми, марката може да отговори практически на всички нужди от гуми. Едно ново допълнение тази година е Eurovan A/S 365 – всесезонни гуми за малки търговски автомобили и микробуси.

Хановер, 3 април 2017 г. Летните гуми от General Tire са известни със своята икономичност, сигурност и стабилно поведение. През последните години европейските продукти на марката с американски традиции преминаха през широкообхватни подобрения. През тази година бяха добавени два нови модела офроуд гуми, което доказва още веднъж водещия опит на марката като производител на гуми за автомобили 4 x 4.

Eurovan A/S 365

През този сезон General Tire допълни гамата си от всесезонни гуми с нов модел за малки търговски автомобили и микробуси. Новите Eurovan A/S 365 предлагат сигурни характеристики на управление на мокър и сух асфалт, както и добра динамична стабилност на зимни пътища. За осигуряване на това поведение на пътя те разчитат на протекторна шарка със зигзаговидни грайфери за сигурно съединяване с мокра пътна настилка и широки жлебове, които разпръсват бързо водата. Многобройните ръбове се съединяват ефективно със снега, а специални „джобове“ го задържат, за да осигурят триене сняг-сняг. При шофиране на сухи пътища широките ръбове в центъра на протекторната шарка гарантират голяма стабилност, а специалните ръбове за управление осигуряват ефективна поддръжка на протекторната шарка при завиване. При навлизането си на пазара General Tire предлагаше 12 размера за 15- и 16-инчови джанти.

Гуми за леки автомобили: Altimax Comfort и Altimax Sport

Altimax Comfort от General Tire са насочени към шофьори, които ценят особено тихото и комфортно возене. За тази цел инженерите по разработването на General Tire са проектирали протектор с блокове, които навлизат в зоната на контакт в шахматна последователност, което осигурява еднороден и приемливо нисък шум от гумата/пътя. Същевременно те са запазили ясен фокус върху характеристиките за сигурност на гумите: Altimax Comfort са базирани на смес със силициев диоксид, която предлага ниско триене при търкаляне и усъвършенстван дизайн на протекторната шарка, проектиран да осигурява сигурно сцепление както на мокри, така и на сухи пътища. „Големите им събратя“ Altimax Sport са проектирани конкретно с мисъл за прецизно управление и къс спирачен път на мокри или сухи пътища. Те разполагат с широки периферни жлебове и отворени блокове на борда за бързо разпръсване на водата. Латералната твърдост и стабилност на протектора осигуряват прецизно управление за сигурно шофиране – дори при висока скорост и на пътища с много завои. General Tire са предпочели модерна смес със силициев диоксид за протектора, която не само гарантира високо сцепление на мокро, но и намалява триенето при търкаляне.

Altimax A/S 365 – всесезонни гуми за леки автомобили

Новите Altimax A/S 365 са всесезонни гуми за европейските изисквания. Американската марка за гуми, която в САЩ има дългогодишна история в разработването на високоскоростни всесезонни гуми, осигури на най-новото си попълнение добра комбинация от характеристики за сигурно шофиране както през лятото, така и през зимата. Стабилни блокове на борда осигуряват добро пренасяне на надлъжното сцепление при тръгване и спиране. Широки периферни и напречни жлебове осигуряват бързо оттичане на водата от зоната на контакт при шофиране на мокри пътища. А за сигурно шофиране през зимата новите Altimax A/S 365 разполагат с V-образни блокове в центъра на протектора, специално проектирани за целогодишна употреба и със синусоидални грайфери, които предлагат голям брой зацепващи ръбове.

Пет усъвършенствани модела гуми за джипове

General Tire посреща новия сезон не с един, а с два нови модела офроуд гуми за джипове. Освен новите Grabber X3, които могат да се справят и с тежък терен, към портфолиото на марката се присъединяват и новите Grabber AT3 за смесено използване на асфалт и офроуд. И двата модела имат сигурните характеристики и високо сцепление, които предназначението им изисква. За Grabber X3 инженерите по разработването на General Tire дават съотношение асфалт/офроуд от 20/80 процента, а за Grabber AT3 съотношението е 50/50. С тези два нови модела гуми марката с богати американски традиции General Tire предлага нови решения в основния си сегмент за всякакъв терен за любителите на офроуд шофирането, както и за професионалисти в секторите на строителството, селското стопанство и лесовъдството, които очакват максимална мобилност дори при най-тежките условия.


Усъвършенстваният дизайн на протекторната шарка на новите Grabber HTS60, със своите блокове и грайфери, предлага голям брой ръбове за надеждно съединяване с пътната настилка, също и на мокра настилка. Сместа на гумите е проектирана да гарантира добра устойчивост на отчупвания и срязвания при използване офроуд. За да гарантират комфортно возене и нисък шум, гумите разполагат с профил на протектора, който предлага много ефективно намаляване на шума.

 

В лицето на Grabber GT специалистите в производството на гуми за автомобили 4 x 4 General Tire са създали модел за използване на асфалт, специално проектиран за справяне с изискванията на джиповете и автомобилите 4 x 4. Основните им предимства са високо ниво на сигурност при спиране на мокри и сухи пътища, прецизно управление и сигурни характеристики при аквапланинг. В резултат на това в лицето на Grabber GT имаме още едни специализирани гуми за джипове и автомобили 4 x 4, които се присъединяват към портфолиото на General Tire и предлагат сигурно управление на пътя с добри характеристики на шофиране на всякакъв терен. Тези здрави гуми с привличащ окото дизайн на протекторната шарка с блокове, разположени под различни ъгли, и солидни зони на борда също са проектирани за справяне с по-тежък терен. Специалната смес на протектора помага за предотвратяване на прихващането на камъчета и осигурява по-голяма устойчивост на спуквания и срязвания.

Eurovan 2 – транспортните специалисти

С Eurovan 2 гамата на General Tire вече включва гуми със стабилно поведение за малки търговски автомобили и микробуси. При мокро време трите им периферни жлеба за оттичане поемат големи количества вода и бързо я отвеждат от зоната на контакт чрез широки жлебове във външните блокове на протектора. Тъй като срещуположните жлебове между външните блокове на протектора са разположени шахматно, шумът от гумата/пътя остава приемливо нисък, тъй като се избягват резки повишавания на честотата. Прецизна стабилност на посоката на движение и къс спирачен път се гарантират от широките и здрави редове от блокове на протектора в центъра на гумата, които осигуряват ефективно пренасяне на периферните и латералните сили към пътя. Eurovan 2 дължат специалната си издръжливост в голяма степен и на допълнителния слой гума в страничния борд, което гарантира че честият контакт с бордюрите, който се получава при микробусите за доставка, няма да навреди на гумите.

Контакт
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

От 1915 г.
General Tire. Марка на Continental.