General Tire представя два нови модела зимни гуми

Хановер, ноември 2016 г.

Зимни гуми за леки автомобили и джипове – два нови модела се присъединяват към гамата за екстремни зими.

Хановер, ноември 2016 г. General Tire разшири гамата си зимни гуми за леки автомобили и джипове в Европа. Вече се предлагат пет различни модела. Двете нови предложения – Grabber Arctic за джипове и Altimax Arctic 12 за леки автомобили – са оборудвани с шипове и са предназначени за използване в Скандинавия. Гумите с мека смес Altimax Nordic са друг специалист за далечния север. Дори без шипове те предлагат високо ниво на сигурност при шофиране в зимните скандинавски условия. Snow Grabber за джипове и Altimax Winter Plus за леки автомобили са създадени за шофиране през зимите в Централна Европа. Освен идентификатора „M+S“ зимните специалисти на General Tire носят също и символа на снежинка, който може да бъде поставян само на зимни гуми, които са доказали пригодността си в специален тест.

Two new winter tyres for use in Scandinavia

 

Grabber Arctic – новите гуми за джипове за екстремни зими

Новите Grabber Arctic с шипове са разработени за максимална сигурност при арктични пътни условия. Това включва сигурно спиране на лед и къс спирачен път на сняг, като същевременно екипът по разработване на гумите се е фокусирал също и върху осигуряването на тиха работа и съпътстващото я повишаване на комфорта. За къс спирачен път на заледените пътища, които преобладават през скандинавските зими, е проектиран специален шип, който да гарантира оптимално сцепление на заледена пътна повърхност, като същевременно предлага точно латерално насочване. Дори това, че има още по-къс спирачен път на заснежени пътища, отколкото при предшестващия модел, не представлява проблем поради големия брой ръбове и грайфери на блоковете между борда на гумата и центъра на протектора. Със специално проектираните си грайфери гумите могат да поемат големи количества сняг, което осигурява по-голямо сцепление с пътната повърхност. В резултат на това гумите осигуряват високо ниво на сцепление, което означава по-къс спирачен път и добро сцепление при тръгване и ускорение. За гарантиране на превъзходен комфорт е използван компютърно оптимизиран метод за разполагане на шиповете по повърхността на протектора; чрез предотвратяване на резки повишения на честотата те отговарят дори на стриктните финландски стандарти за шумови емисии. Grabber Arctic се предлага за 15-, 16- и 17-инчови джанти, подходящи за поставяне на джипове и автомобили 4 x 4; всички гуми са одобрени за скорост до 190 км/ч.

Altimax Arctic 12 – новите зимни гуми за леки автомобили за скандинавските условия

С новите Altimax Arctic 12 General Tire добави още едни специалисти за студено време към гамата си за използване в далечния север. Шиповете осигуряват на тези автомобилни гуми отлично сцепление на лед, като същевременно постигат добро зацепване за къс спирачен път. За осигуряване на дори още по-добро сцепление на заснежена повърхност разработчиците на гумите са разположили голям брой ръбове и грайфери на блоковете по цялата ширина на контактната повърхност. В резултат на това гумите могат да се съединяват ефективно с покрити със сняг пътища, да постигат повече сила при тръгване и да пренасят по-висока спирачна сила. Специалното разположение на шиповете по блоковете на протектора предлага не само сигурно, високо сцепление, но също и много нисък, комфортен шум от гумата/пътя. Altimax Arctic 12 се произвеждат в 20 размера за 13- до 17-инчови джанти и са одобрени за скорост до 190 км/ч.

Snow Grabber, Altimax Winter Plus и Eurovan Winter – идеални за зимите в централна Европа

 

Snow Grabber – зимните специалисти за джипове

Snow Grabber са разработени, за да отговарят на изискванията на модерните джипове от европейски и азиатски производители. Това означава, че има модели с допълнително натоварване с по-голям капацитет за товароносимост, както и че по-високият център на тежестта на джиповете е отчетен при разработването на гумите. Snow Grabber са проектирани за максимална сигурност при зимни условия на шофиране и комбинира добро латерално насочване с първокласно сцепление. В резултат на това те осигуряват прецизно управление и къс спирачен път, както и истинско удоволствие от шофирането на сняг, на лек офроуд терен и на заледени склонове. Освен стандартните гуми съществува и версия с шипове, като General Tire произвежда общо 26 размера. Snow Grabber се произвеждат за 15- до 19-инчови джанти със съотношения между 70 и 50 процента и ширини от 205 до 255 милиметра. В зависимост от размера им, гумите са одобрени за скорости до 240 км/ч.

 

Altimax Winter Plus – завършените зимни гуми

Altimax Plus са завършени гуми за използване през зимата на компактни автомобили и автомобили от среден клас. Синусоидалните грайфери на блоковете на протектора осигуряват голям брой зацепващи ръбове, а периферните и напречните жлебове постигат допълнително сцепление при зимни условия. Същевременно те гарантират и бързо оттичане на водата от зоната на контакт. Тези зимни гуми се предлагат в 24 размера за 13- до 17-инчови джанти със съотношения между 80 и 45 процента и ширина на гумата от 155 до 225 милиметра. В зависимост от версията размера им гумите Altimax Winter Plus са одобрени за скорости до 240 км/ч.

 

Eurovan Winter – специалистите за студено време за микробуси

С Eurovan Winter гамата на General Tire разполага с подходящите зимни гуми за микробуси и малки търговски автомобили. Мощната им протекторна шарка с блокове с голям брой грайфери предлага добро сцепление и сигурно спиране на покрити със сняг пътища. На мокра повърхност протекторът разполага с широки, дълбоки жлебове за по-бързо изтласкване на водата от зоната на контакт – това осигурява по-голяма устойчивост на аквапланинг както при движение направо, така и при завиване. Здравите блокове на борда на гумата, които пренасят спирачните сили ефективно към студения асфалт, гарантират сигурност при спиране на сухи пътища. Тези гуми за микробуси и малки търговски автомобили се предлагат за 14- до 16-инчови джанти със ширина от 185 до 235 милиметра. В зависимост от размера, гумите са одобрени за скорости до 190 км/ч.


Altimax Nordic – гумите с мека смес за Скандинавия

Изпитаните и тествани Altimax Nordic, със своята мека смес, която остава особено гъвкава в студа, са подходящи за шофиране в Скандинавия, Русия и Прибалтийските държави. Те пренасят сигурно динамичните сили при шофиране към покритите със сняг и заледени пътища дори при ниски температури, асиметричната шарка на протектора им с голям брой грайфери и ръбове на блоковете осигурява високо сцепление, къс спирачен път и прецизна стабилност на посоката на движение. Altimax Nordic са предназначени за компактни автомобили и автомобили от среден клас. Два размера от гамата за 12-инчови джанти са подходящи също и за малки търговски автомобили. General Tire произвежда тези зимни гуми за 14 до 17-инчови джанти със съотношения между 65 и 45 процента и ширини от 175 до 225 милиметра. В зависимост от размера, Altimax Nordic са одобрени за скорости до 190 км/ч.


Контакт
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

От 1915 г.
General Tire. Марка на Continental.